GenelGÜNDEM

Büyükşehir Belediyesi Yetkilelerinin Ziyareti

Değerli Akpınarlı komşularımız,

Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugün saat 17:30’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Ulaş Akhan, Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Gülten Kapıcıoğlu, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Sn. Murat Uşun ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Yardımcısı Sn. İbrahim Eken mahallemize gelerek dernek yönetimimizi ziyaret ettiler. Bizlere yaptıkları ziyaret için kendilerine mahallemiz adına çok teşekkür ediyoruz.
Yaptığımız toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mahallemizdeki Kentsel Dönüşüm için tasarladıkları proje hakkında fikir alışverişinde bulunduk.
Proje için olumlu görüşleri bildirmek adına derneğimiz tarafından açılan imza föyüne hak sahiplerinin neden bu kadar duyarsız olduğu konuştuk.
Hak sahiplerinden bizlere gelen görüşleri kendilerine ileterek bunlar hakkında çözüm yolu bulmalarını istedik. İlettiğimiz başlıca konular şunlardır;
1- Hak sahiplerinden katkı payı alınmadan bir kentsel dönüşüm yapılamaz mı?
2- Zemin katlar için projede tasarlanan 30 cm.’lik su basman yüksekliği daha fazla olamaz mı?
3- 150 Konutlar aynı arsa payını verdiği halde neden daha küçük daire yapılıyor. Onlara da aynı büyüklükte daire verilemez mi?
4- Büyük dairede oturanlar az katkı payı vererek daha küçük daireye geçebilir mi yada tam tersi küçük daire sahipleri fark vererek büyük daireye geçebilir mi?
5- Proje neden site olarak düşünülmedi? Yada daha sonra çevresi çevirilerek siteye dönüştürülebilir mi?
6- Proje ile ilgili muvaffakatnameler alındıktan sonra plan tadilatı yapılarak Doğanbey’deki sorunlar bizim başımıza da gelir mi?
7- Kat sayısı ve daire sayısı arttırılarak bedelsiz dönüşüm yapılamaz mı?

Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabını bizler Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ağzından dinledik. Sizlerin de bu soruların cevabını ilk ağızdan duyabilmeniz için mahallemizde toplantı yapılması talebinde bulunduk.
BBB Genel Sekreteri Sn. Ulaş Akhan Bey bu isteğimize olumlu cevap verdi. Yapılacak olan toplantılar ile ilgili sizlere dernek sayfamızdan bilgilendirme yapacağız. Bizi mutlaka takip edin.

Bu zaman zarfında bizler de üzerimize düşen vazifemizi yapmak için derneğimize giderek imza föyüne imzamızı atalım ve tüm mahalle olarak kentsel dönüşüm istediğimizi ifade edelim. Haydi Akpınar hep birlikte bu sefer başaracağız.