GenelGÜNDEM

AKPINAR’IN BEKLEDİĞİ PROJE SONUNDA AÇIKLANDI….

Değerli Akpınarlı Komşularımız,
Uzun zamandır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tasarlanması için beklediğimiz taslak proje sonunda açıklandı.
01.06.2021 Salı (Bugün) günü Dernek Başkanımız Mutlu ALTIN ile birlikte dernek yönetim kurulumuz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş AKHAN, Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Gülten KAPICIOĞLU, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Murat UŞUN ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü İbrahim EKEN ‘ nin katılımıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi binasında bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bursa / Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin detayları ve planları üzerinde bilgilendirmeler yapıldı.
Sizlere yaptığımız görsel paylaşımlarda bölgenin genel planı hakkındaki projeler mevcuttur.Bunun yanında binaların dış görünüşleri ile ilgili paylaşımları da görmektesiniz.
Bugün yapılan toplantıda konuşulan konuların başlıkları kısaca şöyledir;
🔷 Görsellerde ki proje taslak planlar olup, genel hatlarıyla bu şekilde olacaktır.
🔷 Görseller ve planlar ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi dernek ofisimiz den ve yönetim kurulumuz dan alınabilecektir.
🔷 Bu proje ile ilgili bilgilendirme Haziran 2021 sonuna kadar devam edecektir.
🔷 Eğer hak sahipleri taslak projeyi beğenerek benimsediği taktirde, dernek ofisimizde açılmış olan imza listesine Tapu ve kimlikleri ile gelerek imza atacaklardır.
🔷 Hak sahipleri tarafından proje beğenme oranı yüksek olduğu taktirde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi mahallemize irtibat ofisi kurarak, netleşen proje ile ilgili detaylı bilgileri hak sahiplerine vererek sözleşme imzalayacaklardır.
🔷 Akpınar Mahallesi’nde mevcut konut sayısı 2290 iken taslak projede öngörülen daire sayısı toplam 2718 adet’tir.
🔷 Dairelerin yanında tüm alanda çoğunluğun binaların altında olacak şekilde 25.000 M2 ticari alan yapılacaktır.
🔷 Binalar zemin +5 kat olarak inşaa edilecektir.
🔷 Akpınar mahallesi için tasarlanan projede mevcut daire tiplerinin öngörüsü yapılarak çeşitli metrekareler de 5 tip daire tasarlanmıştır. 2+1 daireler yine 2+1, 3+1daireler ise yine 3+1 olarak tasarlanmıştır.
🔷 Tasarlanan daire tiplerine göre hak sahiplerinin ödeyeceği bedel 90.000 ₺ ile 135.000 ₺ arasında değişecektir.
🔷 Hangi hak sahibinin ne kadar bedel ödeyeceği SPK lisanslı tarafsız değerleme firmaları tarafından yapılacaktır.
Kıymetli komşularımız, devletimiz tarafından bize sunulan bu öneriyi iyi değerlendirerek kararımızı vermeliyiz. Bu proje için toplum olarak vereceğimiz olumlu veya olumsuz karar hepimizin hayatını değiştirecek. Vereceğimiz olumlu karar ile, belirli bir rakam ödeyerek depreme dayanıklı ve yeni binalarımıza kavuşacağız. Eğer olumsuz karar verirsek mevcut binalarımızda deprem korkusu ile oturmaya devam edeceğiz. Karar tamamen sizlerin karar tamamen bizlerin. Hoşçakalın
NOT : Derneğimiz bilgilendirme ve imza sürecinde Pazar günü hariç her gün saat 10:00 – 18:00 arasında açık olacaktır.