GenelGÜNDEM

ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ?

Değerli üyelerimiz ve komşularımız,

Hepinizin bildiği üzere Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği önderliğinde mahallemizde kentsel dönüşüm için büyük bir adım attık.

Bu süreci tüm komşularımız büyük bir sevgi ile karşıladı ve benimsedi. Hepinize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum.

Son günlerde dernek yönetimindeki arkadaşlarımızın ve derneğimizin telefonu hiç susmuyor. Gelen telefonların bir çoğu; sosyal medyada mahallemiz ile ilgili kurulan platform adı altındaki sayfalar ve orada yapılan yorumlar hakkında.

Bu platformların bir kısmı sürece olumlu yönde katkı koymaya çalışırken bir kısmı ise süreci zora sokmaya çalışan bazı kişilere alet olmaktadırlar.

Her ne hikmetse bu gibi kişiler mahallemiz ile ilgili kentsel dönüşüm adına olumlu gelişmeler olduğunda ortaya çıkıyorlar ve süreci baltalamak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Bu gibi insanların çoğunun mahallemizde oturmadığını ve yatırım amaçlı mahallemizden daire alarak hak sahibi olduklarını tespit ettik.

Maalesef bu kişiler yönetmelikleri ve kanunları da araştırmadan kendi isteklerine göre kanun maddeleri çıkararak komşularımızı yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar.

Mesela bunlardan bir kaç tanesini sizlere sıralayayım;

1- 2019 yılı Ocak ayında resmî gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğe göre daha önceleri 3 daireye 1 otopark mecbur iken, bu madde her daireye 1 açık yada kapalı otopark olarak değiştirildi.

2- Bazı yorumlarda 1 otopark için 20 m2 gerekmektedir demişler. İmar yönetmeliği şöyle der 1 araç için gerekli olan ölçü 2,5*5= 12,5 m2 yeterlidir.

3- Yangın yönetmeliğinde bina yüksekliği 21,5 m.’yi geçer ise yangın merdiveni mecburdur demektedir. Bizim mahallemiz için planlanan projede bina yüksekliği 21,50’yi geçmediği için yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

4- Asansör yönetmeliği de bu konuda şöyle demektedir; kat m2 alanı 800 m2’den fazla olan yada 10 kat ve üzeri olan binalarda 2 adet asansör zorunludur. Bizim projemizde kat adedimiz zemin üzeri 7 kat ve kat alanımız 800 m2’nin altında olduğundan tek asansör yeterli gelmektedir. Bununla ilgili tek şart asansörün 10 kişilikten az olmamasıdır. Bizim projemizde planlanan asansör 10 kişilik olarak tasarlanmıştır.

5- Örnek daireyi görmeye giden 1050 konutlarda oturan bazı komşularımız evlerinin daha büyük olduğunu ve mevcut evleri kadar ev istediklerini sürekli dillendirdiler. Bunun üzerine yapılan ölçümlerde 1050 konutlardaki dairelerin duvarlar hariç balkonlar dahil 90 m2, duvarlar dahil ise 100 m2 olduğu tespiti yapıldı. Yapılacak olan dönüşümde ise duvarlar hariç 94 m2, duvarlar dahil 107 m2 daire verileceğini defalarca beyan ettik.

Bunun gibi daha birçok yanlış bilgi bu platformlarda kirlilik yapmaktadır.

Biz dernek yönetimindeki arkadaşlar olarak bize verilen görevin bilinci ile yaz kış demeden Akpınarımız için çalıştık. Sizler sıcak evlerinizde otururken biz soğuk kış gecelerinde ailelerimiz ile geçirmemiz gereken zamanı dernek ofisimizde geçirdik.

Bazı sağ duyulu üyelerimiz dışında birçok üyemiz derneğe olan sahiplenme duygusunu maalesef göstermedi. Derneğe ödenmesi gereken 5 TL aidat parasını bile ödemediği halde dernek yönetimi ihtiyaçları kendi cebinden karşılayarak Derneği ayakta tutmak içim çaba harcadı ve harcamaya da devam etmektedir.

Mahallemizde kentsel dönüşüm olabilmesi için son 8 ay içerisinde sürekli Büyükşehir Belediyemiz ile dirsek temas halindeydik.

Tüm partilerin yetkilileri ile temasa geçip süreci hızlandırmak adına çalışmalar yaptık.

Mahalle Muhtarımız bu çalışmalarımıza bizzat şahittir. Ondan da bu bilgileri teyit edebilirsiniz.

BAKYAPI mahallemize gelip haydi ben burayı dönüştüreyim diye direk gelmedi. Öncelikle dernek yönetimimiz ile iletişime geçti. Çünkü bu mahalleyi temsil eden resmî bir STK’mız vardı.

Biz aylarca görüşmelerimizi sürdürdük. Bu projenin bu hale gelebilmesi için gece gündüz demeden emek verdik. Neden peki?

Çünkü biz hepimiz bu mahallenin insanıyız. Öncelikle burada yapılacak dönüşüme bizim razı olmamız gerekiyor ki sizlere öncülük edebilelim.

Ben şimdi Platform adı altında çalışma başlatan kişilere sormak istiyorum ŞİMDİYE KADAR NEREDEYDİNİZ?